INTO Mobile

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je veel gestelde vragen & antwoorden over INTO Mobile. Is jouw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op.

 • Waar vind ik meer informatie over de dekking van het INTO Mobile netwerk?

  Op onze dekkingskaart-pagina vind je meer informatie over ons netwerk en kun je de dekking op een specifiek adres opzoeken.

 • Waar vind ik de tarieven van INTO Mobile?

  Alle informatie over tarieven van INTO Mobile vind je op de tarieven-pagina.

 • Hoe kan ik zien hoeveel MB's ik nog over heb?

  Via Mijn INTO kun je een verzoek indienen om je verbruikgegevens op te vragen.

 • Kan ik gebruikmaken van 4G in het buitenland?

  Je kunt in steeds meer landen gebruikmaken van 4G. In sommige landen hebben wij nog geen afspraak gemaakt over 4G. Je maakt daar automatisch gebruik van het lokale 2G- of 3G-netwerk. Je maximale down- of uploadsnelheid is afhankelijk van dit lokale netwerk.

  Je kunt op dit moment gebruikmaken van 4G in de volgende landen:
  Australië, België, Bulgarije, Canada, China, Kroatië, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hong Kong, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Marokko, Noorwegen, Oman, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Saoedi-Arabië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Thailand, Tsjechië, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten.

 • Heb ik in het buitenland ook 5G?

  Over de grens biedt INTO Mobile via het netwerk van T-Mobile nu al 5G-roaming aan in verschillende landen. 5G-roaming betekent dat je met een 5G-abonnement mobiel kan internetten op een 5G-netwerk in deze landen. De meeste leveranciers van 5G-telefoons ondersteunen T-Mobile 5G-roaming al voor deze landen.

  In landen waar nog geen 5G beschikbaar is, of waar jouw 5G-telefoon nog geen 5G-roaming ondersteunt, maak je gebruik van het 4G- of 3G-netwerk voor mobiel internet. Waar je ook bent, je toestel zoekt zelf steeds de best beschikbare verbinding.

 • Hoe snel is 5G in het buitenland?

  In het buitenland is de 5G-snelheid vergelijkbaar met die van mobiel internet over 5G in Nederland. De snelheid is ook afhankelijk van de dekking en capaciteit van het lokale 5G-netwerk waarover je roamt.

 • Hoe kan ik mijn pukcode opvragen?

  Heb je drie keer de verkeerde simkaart-pincode ingevoerd? Je simkaart is dan geblokkeerd. Met de pukcode kun je de simkaart weer ontgrendelen. Je vindt de pukcode op de pas waaruit je de simkaart hebt gedrukt of neem contact met ons op.

 • Hoe kan ik mijn nummer overzetten naar een nieuwe INTO Mobile-simkaart?

  Via Mijn INTO kun je een verzoek tot simwissel indienen.

 • Kan ik mijn abonnement tussentijds aanpassen?

  Je kunt je internetbundel elke maand aanpassen. Neem hiervoor contact met ons op via Mijn INTO.

 • Hoe kan ik mijn simkaart blokkeren bij verlies of diefstal?

  Neem telefonisch contact met ons op via 088 7777 099, kies buiten kantooruren voor de optie INTO Mobile.

 • Hoe kan ik nog een extra abonnement afsluiten?

  Ga naar Mijn INTO en kies voor ‘Mijn bestellingen’ om een nieuw INTO Mobile abonnement te bestellen.

 • Waar kan ik mijn factuur inzien?

  Je kunt je facturen bekijken in Mijn INTO

 • Hoe ziet mijn eerste factuur eruit?

  Je eerste factuur is vaak hoger dan je verwacht. Dit heeft een aantal redenen:

  • Er worden eenmalige aansluitkosten verrekend;
  • Als je een abonnement afsluit bij ons, kom je in een zogenoemde factuurcyclus terecht. Als je abonnement halverwege de factuurcyclus ingaat, worden de abonnementskosten van de resterende dagen van de maand in rekening gebracht;
  • Je betaalt je abonnement 1 maand vooruit. Deze kosten worden ook verrekend op je eerste factuur;
  • Tot slot kunnen maandelijkse gebruikskosten (kosten die niet binnen het abonnement vallen) voor een hogere eerste factuur zorgen.
 • Hoe kan het dat ik onverwachts hogere kosten op mijn factuur heb?

  Soms is je factuur hoger dan verwacht. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Dit leggen we je graag uit! Buiten de vaste maandkosten voor je abonnement (en eventueel je toestel) kan het zijn dat er kosten buiten jouw bundel worden berekend. Dit kan diverse oorzaken hebben. Als je kosten maakt buiten je bundel, dan valt je factuur hoger. Er worden andere tarieven gerekend als je bijvoorbeeld in het buitenland belt of data verbruikt, of met 0900-nummers belt. Daarnaast worden de MB-aanvuller en bundels zoals Deezer of de MB-verdeler apart vermeld op je factuur.

 • Kan ik een contract overnemen?

  Door contractovername wisselt je abonnement van eigenaar. Je kunt je abonnement door een ander persoon of door een ander bedrijf laten overnemen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld zelf je abonnement niet meer nodig hebt of een eigen bedrijf bent gestart. Neem voor meer informatie wat mogelijk is binnen jouw contract contact met ons op.

 • Hoe kan ik nieuwe simkaarten zonder abonnement bestellen?

  Je kunt nieuwe simkaarten bestellen door een verzoek te sturen aan ons via Mijn INTO.

 • Wat is een e-sim en kan ik er gebruik van maken?

  eSIM is een chip die door de fabrikant is ingebouwd in een toestel en waarop je een zogeheten eSIM-profiel kunt downloaden. Dit eSIM-profiel is in feite jouw abonnement. eSIM is vervanger van de fysieke, plastic simkaarten. Neem contact op met ons om een eSIM te bestellen of te controleren of jouw toestel geschikt is voor een eSIM.

 • Wat te doen wanneer ik een eSIM gebruik en mijn toestel kapot is?

  Je kunt een eSIM niet uit je telefoon halen. Je kunt alleen je eSIM-profiel verwijderen. Daarom zul je tijdelijk een andere sim moeten bestellen en je gegevens van je eSIM over moeten laten zetten. Dit noemen we een simwissel. Je kan een nieuwe eSIM bestellen via Mijn INTO.

 • Wis ik mijn eSIM wanneer ik mijn toestel terug zet naar fabrieksinstellingen?

  Nee, wanneer je je telefoon terugzet naar fabrieksinstellingen zal je gevraagd worden of je je eSIM-profiel ook wilt verwijderen.(iOS) Het is dan aan jou om te bepalen of je je eSIM wilt behouden of niet. Let op: als je je eSIM-profiel eenmaal hebt verwijderd dan kan dit niet meer worden hersteld. Je zult in dat geval een nieuwe eSIM moeten bestellen.

 • Kan je je eSIM-profiel overzetten op een ander toestel?

  Nee, je kunt een eSIM-profiel maar één keer koppelen aan één toestel. Wanneer je je gegevens toch wilt overzetten op een andere telefoon kun je een nieuwe eSIM bestellen en laten activeren via INTO.

 • Hoe kan ik inkomende gesprekken doorschakelen naar een ander telefoonnummer?

  Om door te schakelen, toets je de juiste doorschakelcode in, i.c.m. het telefoonnummer waarnaar de gesprekken moeten worden doorgeschakeld, en druk je vervolgens op de ‘bel’-toets.

  Je kunt inkomende gesprekken doorschakelen naar een ander telefoonnummer. Het instellen van een doorschakeling kost niets. Wel betaal je voor het gesprek vanaf jouw telefoon naar het telefoonnummer waarnaar je hebt doorgeschakeld. Toets één van onderstaande codes in, met het telefoonnummer waarnaar de gesprekken moeten worden doorgeschakeld en dan de ‘bel’-toets.

  • Alle gesprekken: **21*telefoonnummer#
  • Bij geen gehoor: **61*telefoonnummer#
  • Bij geen bereik: **62*telefoonnummer#
  • Bij in gesprek: **67*telefoonnummer#
  • Alle doorschakelingen verwijderen: ##002#

  Wil je bijvoorbeeld inkomende gesprekken doorschakelen naar 06 1234 5678 wanneer je zelf in gesprek bent? Dan toets je: **67*0612345678#

 • Hoe activeer ik een MB verdeler?

  Je kunt voor het activeren van een MB verdeler een verzoek sturen aan ons via Mijn INTO.

 • Hoe kan ik een adres wijziging doorgeven?

  Verhuisd naar een nieuwe locatie? Of liever onze post op een ander adres ontvangen? Geen probleem! Je kunt een wijziging in het vestigingsadres en/of correspondentieadres heel eenvoudig aan ons doorgeven via Mijn INTO.

  Let wel op! Je kunt het vestigingsadres pas wijzigen zodra het nieuwe adres geregistreerd staat in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

 • Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

  Je kunt de wijziging via een verzoek indienen in Mijn INTO.

 • Waar vind ik de einddatum van mijn abonnement?

  Ben je benieuwd wanneer je huidige abonnement afloopt? Neem dan contact met ons op via 088 7777 000.